Individuele coaching

Herken je je hierin?

Je voelt je vast zitten, bent uit balans, voelt je gestresst, snel overprikkeld, stelt het maken van die ene keuze steeds uit, weet niet waar je heen wilt met je baan of relatie, voelt je vermoeid of kunt niet meer goed opladen. 
Misschien loop je in rondjes en kom je telkens op hetzelfde punt uit, maar wil je nu toch echt een andere uitkomst. 

Mensen komen bij mij als ze een vastloper ervaren,  privé of op het werk. Samen gaan we op onderzoek. Waar loop je tegenaan? Waarom werkt het niet (meer) voor jou? Wat heb je nodig? Wat is er al? Wat wil je anders? En wat wil je veranderd hebben? 

 

775A9536
2019-05-16 05.06.30
Je hebt de antwoorden zelf

Aan de hand van oefeningen ga je aan de slag met jouw hulpvraag.

Samen met de paarden onderzoeken we deze door middel van opdrachten die je alleen of samen mét de paarden doet. De keuze is aan jou.

Paarden zijn oordeelloos, dat zorgt ervoor dat ieder onderwerp behandeld kan worden. De paarden en ik bieden tijdens de coachingssessies tijd voor jezelf, tijd om te ZIJN en de mogelijkheid om te vertragen.

Als je vertraagt ontstaat er ruimte.
Ruimte om stil te staan bij wat er is.
Ruimte om stil te staan bij wat je nodig hebt.
Ruimte om antwoorden te vinden op vragen waar je mee rondloopt.

Als coach vul ik niks voor jou in. Ik koppel terug wat ik zie gebeuren bij jou en de paarden.

 

Bij reguliere coaching ben je vooral actief met je hoofd en doet je lijf niet mee terwijl veel informatie juist in ons lijf schuilt. Hierdoor kan het zijn dat je in rondjes blijft denken en niet tot nieuwe uitkomsten komt. Bij paardencoaching ben je actief en wordt alle informatie die in je lijf schuilt ook uitgenodigd om zich te laten zien/horen. En dat is superkrachtig.

 

Je hebt alle antwoorden al in je.
We gaan er samen met de paarden naar op zoek.

Hoe werkt coachen met paarden?

Paarden zijn kuddedieren en vluchtdieren. Ze werken samen in het belang van de veiligheid van de kudde en daarom moet de communicatie van een paard altijd helder zijn.

 

Paarden zijn oordeelloos en geven eerlijke feedback op wat zij tijdens oefeningen ervaren. Paarden kennen geen sociaal wenselijke antwoorden of strategisch zwijgen. Doordat zij hun eerlijke feedback geven  gaan we recht naar de kern.

 

Paarden zijn sterren in het lezen van lichaamstaal, zijn supergevoelig voor spanningen en inconsistentie en reageren door een directe reactie te geven.
Zo helpen ze ons om zichtbaar te maken wat eerder niet zichtbaar was. Ze helpen ons bewust te worden van patronen, overtuigingen, gedachten en gevoelens waardoor we vastlopen.

 

Doordat ze oordeelloos zijn kun je met paarden herhaaldelijk dezelfde oefening doen met nieuwe manieren van aanpak. De paarden zullen telkens reageren op de nieuwe situatie. Hierdoor kom je tijdens iedere sessie tot waardevolle inzichten. 

775A9639-bewerkt
Wat kan een paardencoach sessie betekenen?

Heb je een vastloper? Loop je al een tijdje te tobben en kom je er zelf niet uit? Denk dan eens aan paardencoaching.

Het onderwerp maakt niet uit, de paarden zijn oordeelloos. 

 

Je bent lekker buiten samen met de paarden en de coach.
Er zijn verschillende manieren waarop een sessie kan worden ingevuld, in stilte of juist actief. 

 

Jij bepaalt. 

 

Jarenlange ervaring

Zeer tevreden clienten

Snel resultaat

Professionele begeleiding

eye, horse, pony-6315225.jpg
horses, animals, nature-1791907.jpg
horse, girl, ranch-6735455.jpg
horse, nostril, close up-3916028.jpg