Over mij

Ik ben Carinha Uytterhoeven, getrouwd met Sjuul en moeder van zoon Florian. Na een mooie carrière in het bedrijfsleven heb ik het roer omgegooid en ben ik een coachpraktijk in Utrecht begonnen. Ik ben geschoold in paardencoaching, stress en burn-out, gedragsverandering, ademhaling, rouwverwerking, trauma en slaap. Ik vind het heel fijn om mensen te begeleiden en (terug) in hun kracht te zien komen. Mijn coachstijl is informeel, ontspannen en met humor.

Al jaren ben ik graag bij paarden. Ik kom er tot rust en krijg er de beste ideeën. Het was dan ook logisch dat ik in het coachen nu ook samenwerk met paarden. Ik heb me bij de Keulseweg geschoold tot Equine Assisted Coach, oftewel coach met paarden.
PAARDEN VOOR JOU werd opgericht en ik coach met veel plezier zowel individuen als teams.

”Pas als je een coachsessie met paarden zelf ervaart, weet je hoeveel krachtiger het is dan welke andere vorm van coaching ook”

775A9654-bewerkt
775A9743-bewerkt

Als kind vond ik paarden al machtig interessant. Ze hebben een imposant lijf, zijn sierlijk in hun bewegingen, in hun hart zeer krachtig en in hun voorkomen zacht. 

 

Maar vooral de rust en de oordeelloosheid van paarden hebben op mij een grote aantrekkingskracht.

 

Ze kunnen echt in het hier-en-nu aanwezig zijn. Ze zijn niet bezig met straks of morgen. Paarden ZIJN. Ze reageren zonder oordeel op de situatie waarin ze zich bevinden.

 

Paarden zijn sterren in het lezen van lichaamstaal, zijn supergevoelig voor spanningen en inconsistentie en reageren door directe feedback te geven. Zo helpen ze ons als mensen om zichtbaar te maken wat eerder niet zichtbaar was.

 

Ze helpen je bewust te worden van je patronen, overtuigingen, gedachten, gevoelens en waar je vastloopt. En geven je de mogelijkheid om te experimenteren met een nieuwe aanpak.

 

Deze coaching verschilt van reguliere coaching doordat het ervaringsgerichte coaching is.

 

Je bent buiten en gaat actief met opdrachten aan de slag. Alle informatie die in je lijf schuilt wordt uitgenodigd om zich te laten zien/horen. En dat is superkrachtig.

 

Jij hebt alle antwoorden al in je.


We gaan er samen met de paarden naar op zoek.

 

Volwassenen komen bij mij met hulpvragen op gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals:  Zelfvertrouwen, Vastlopers, Keuzes maken, Patronen doorbreken, Assertiviteit, Grenzen stellen, Eigen ruimte innemen, Hoogsensitiviteit, Energie, Balans, Carrière, Stress en Burn-out, Trauma, Rouw & Verlies, Relatieproblemen, Familiedynamiek.

 

Teams kunnen bij mij terecht op het gebied van samenwerking, teambuilding, helder communiceren en leiderschap. En als onderdeel van een teamuitje.

eye, horse, pony-6315225.jpg
horses, animals, nature-1791907.jpg
horse, girl, ranch-6735455.jpg
horse, nostril, close up-3916028.jpg